ECOGRAFIA OBSTETRICA 3D-4D

Les ecografies tenen la fi de confirmar la total normalitat en el desenvolupament fetal.

Les ecografies 3D-4D, és una tecnologia molt espectacular i nova que està en continuo desenvolupament.

L’ecografia obstetrica en tres dimensions 3d utilitza la mateixa tècnica que l’ecografia obstetrica normal, però el resultat és una imatge tridimensional en alta definició.

L’ecografia 4d també ens dóna una imatge tridimensional i en moviment del fetus. Les imatges i vídeos són gravats en dvd per poder-se visualitzar sempre que es vulgui.

INDICACIONS

Les imatges de gran definició i qualitat permet millorar el diagnòstic de problemes fetals.

Actualment les ecografies 3D-4D no estan cobertes per la seguretat social.

COM ES REALITZEN LES ECOGRAFIES 3D-4D?

Es pot realitzar en qualsevol edat gestacional gràcies a la qualitat de les imatges. A partir de les 12 setmanes ja es poden captar bones imatges, encara que el millor moment és al voltant de les 28 setmanes d’embaràs.

QUAN REALITZAR L’ECOGRAFIA 3D-4D?

Es pot realitzar la ecografia 3d-4d en qualsevol edat gestacional gràcies a la qualitat de les imatges. A partir de les 12 setmanes ja es poden captar bones imatges, encara que el millor moment és al voltant de les 28 setmanes d’embaràs.

Entre les setmanes 12 i 20 és el moment òptim per conèixer el sexe del bebè. En aquestes setmanes encara podrem veure el fetus al complet en la mateixa imatge.

Entre les setmanes 24 i 30 , en aquestes setmanes s’obtenen les imatges més òptimes. Podrem apreciar amb més nitidesa els trets facials del nostre bebè, si fa ganyotessi ens treu la llenguasi badalla.

A partir de la setmana 32, ja no és tan aconsellable, ja que a causa de la grandària del nostre bebè i a el menor percentatge de líquid amniòtic, serà molt més difícil apreciar al bebè.